Bibliotheek Neteland

 

De vijf bibliotheken van Neteland slaan de handen in elkaar om jou te verwennen met een avontuurlijk aanbod.

Zomerlezen

Een verfrissende duik…in boeken!

Alle kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deze zomer lid worden van de club van het zomerlezen. De zomervakantie is namelijk een ideale periode om te lezen. Het is leuk en het kan overal: in bed, op het strand, in de schaduw op een terras of in de tent. Download de boekenbingo en start meteen! In één klap oefenen kinderen ook hun leesvaardigheid. Een mooie bonus!

Schatten van Vlieg

Met Vlieg door Neteland

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet?’. Het is zwart, heeft vleugels en het zoemt!’ Ja hoor, Vlieg heeft ook deze zomer weer een schatkist verstopt in de vijf gemeenten van Neteland. Ga op speurtocht naar deze schatkisten en ontvang een leuke verrassing.

Ontdek alles over de schatten van Vlieg in Neteland!

Het Bankje

 

Van 1 juli tot 30 september kan je originele verhalen beluisteren op twintig verschillende bankjes in elk van de vijf gemeenten van Neteland.

De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater – zelfs in coronatijd – tot bij jou. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Meer info

Najaarslezingen

 

Bibliotheek Neteland organiseert in het najaar van 2021 een lezingenreeks rond ‘Anders en beter(?)’. Inschrijven voor één of meerdere lezingen kan vanaf 15 juli online, of aan de balie van je bibliotheek. Plaatsen zijn beperkt. Deelnemen kost € 5 per persoon.

E-boeken

 

Je kan als lid van een Neteland-bibliotheek e-boeken lenen op je eigen toestel via cloudLibrary. Je kan twee e-boeken tegelijk lenen voor zes weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kan ook tot twee e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL)

 

Als lid van een Neteland-bibliotheek kan je gratis gebruikmaken van onze IBL-dienstverlening.

Vind je een boek, cd of dvd niet in jouw bibliotheek?
Staat het wel in de catalogus van een andere Neteland-bib?

Een baliemedewerker helpt je om het item aan te vragen.

Opgelet: Je kan enkel een item aanvragen dat niet in de collectie van je eigen bib zit. Je kan geen materialen aanvragen die het laatste jaar aangekocht werden.

Wisselcollectie grootletterboeken

 

Elke zes maanden heeft je bib vers leesvoer in de vorm van grootletterboeken.

Onze ambities

 

De bibliotheken van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar werken nauwer samen onder de noemer Bibliotheek Neteland.
Een Neteland bibliotheek is:

Een open huis waar iedereen welkom is.

Een warme ontmoetingsplaats met een ruim aanbod aan kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Een bib die op een klantgerichte, professionele, laagdrempelige en proactieve manier werkt.

Een bib die op innovatieve wijze inspeelt op een veranderende samenleving.

Eengemaakt reglement Bibliotheek Neteland

tas bib Neteland op stoel

Vanaf oktober gaan de 5 Neteland-bibliotheken nauwer samenwerken.

De bibliotheken van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar hanteren vanaf dan hetzelfde reglement, met dezelfde regels en tarieven.