Komedie over een woekeraar die betrokken raakt bij de misdadige praktijken van een filmproducent
Titel
Get shorty / dir. by Barry Sonnenfeld ; screenplay by Scott Frank ; based on the novel by Elmore Leonard
Regisseur
Barry Sonnenfeld
Scenarist
Scott Frank
Naar het werk van
Elmore Leonard
Componist
John Lurie 1952-
Acteur
John Travolta Gene Hackman Rene Russo Danny DeVito 1944-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, 2000
1 dvd-video
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling : Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden Oorspr. uitgebracht in 1995
EAN
8712626001751

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1995 onder regie van Barry Sonnenfeld. Met John Travolta, Gene Hackman, Rene Russo, Danny DeVito. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Elmore Leonard waarin een woekeraar betrokken raakt bij misdadige praktijken van een filmproducent. Antoinette Polak (NRC) schrijft: '(...) laat op satirische wijze zien hoe in Hollywood de dienst wordt uitgemaakt door boeven en halvegaren. De verwikkelingen zijn ingenieus en geraffineerd, en in principe uitermate droogkomisch, maar daar valt pas in de tweede helft van te genieten.' Mark Duursma (Trouw): 'Voor iets serieus mist het diepgang, voor iets komisch mist het vaart.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad): '(...) een aanstekelijke komedie met enkele hilarische steken onder water.' De dvd-video heeft geen extra's maar een mooi verzorgd tekstboekje geeft achtergrondinformatie.

Over Barry Sonnenfeld

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Barry Sonnenveld (New York, 1 april 1953) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij begon zijn carrière als cameraman voor de Coen Brothers. Later regisseerde en produceerde hij big-budget films als Men in Black en Wild Wild West. Opmerkelijk is dat hij tijdens het regisseren op een paard zit en hij heeft toegegeven dat hij minstens 1 keer over moet geven tijdens de opnames.

Filmografie

Als regisseur

  • The Addams Family – 1991
  • Addams Family Values – 1993
  • For Love or Money - 1993
  • Get Shorty - 1995
  • Men in Black - 1997
  • Wild Wild West - 1999
  • Men in Black II - 2002
  • Big Trouble - 2002
  • RV - 2006
  • Men in Black III - 2012
  • Nine Lives - 2016

Als cameraman