Boek
Frans

Les enfants sont rois : roman

Les enfants sont rois : roman

In de reeks:
Nrf
Genre:
Een gezin met twee jonge kinderen van zes en acht jaar leeft van het maken van filmpjes op Instagram en YouTube maar als de jongste vermist wordt, slaat de angst toe.
Titel
Les enfants sont rois : roman
Auteur
Delphine De Vigan 1966-
Taal
Frans
Uitgever
[Paris]: Gallimard, 2021
347 p.
ISBN
9782072915819 (paperback)

Besprekingen

Tiende boek van een zeer geliefd schrijfster (geb. 1966) wier boeken wereldwijd vertaald zijn. Boeiend en actueel verhaal: het maken van filmpjes op social media als ‘een kijkje in het leven van’. De 17-jarige Mélanie was verslaafd aan reality tv-programma’s zoals het Big Brother-huis. In een dating programma wordt ze helaas niet gekozen wat een traumatische ervaring was. Dan ontdekt ze YouTube en Instagram en het geld stroomt binnen, de concurrentie is groot. Haar man Bruno zegt zijn baan op om professionele filmpjes te maken in een kleine studio. Als Sammy acht is en zijn zusje Kimmy zes, verdient moeder Mélanie meer dan een miljoen euro: uitpakken van speelgoed, het proeven van koekjes, kopen en promoten van merkkleding. Het wordt voor de kinderen bijna een dagtaak maar de lol is er snel vanaf. Tijdens verstoppertje spelen met wat vriendjes, blijkt dat Kimmy onvindbaar is. De politie wordt ingeschakeld en agente Clara Roussel denkt aan haar jeugd. Wie zit er achter de acht dagen …Lees verder

Over Delphine De Vigan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Delphine de Vigan (Boulogne-Billancourt, 1 maart 1966) is een Frans romanschrijfster. De meeste van haar werken hebben een sterk autobiografisch karakter.

Leven en werk

De Vigan is moeder van een zoon en dochter, had een baan, en begon aanvankelijk met schrijven in de avonduren. In 2001 publiceerde ze onder het pseudoniem Louis Delvig haar eerste roman Jours sans faim, over haar eigen gevecht als negentienjarige tegen anorexia nervosa. Na de korte roman Les Jolis Garçons (2005), over drie vroegere liefdesavonturen, had ze succes met Un soir de décembre (2006), waarmee ze de Prix littéraire Saint-Valentin won. Haar grote doorbraak kwam met het later succesvol verfilmde No et moi (2007) over een hoogbegaafd dertienjarig meisje dat vriendschap sluit met een dakloze jonge vrouw. Voor dat laatste boek kreeg ze de Prix des libraires.

Na Les heures souterraines (2010), dat gen…Lees verder op Wikipedia