Boek
Nederlands

De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

Ivan Ollevier (auteur)
+1
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland
×
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

Het Brexitreferendum van 2016 stortte het Verenigd Koninkrijk in een ongeziene politieke en maatschappelijke crisis. VRT-journalist Ivan Ollevier stond op de eerste rij en zag hoe het Britse politieke systeem in elkaar klapte. In de Conservatieve Partij grepen muiters en politieke vrijbuiters de macht, oud-ministers met een decennialange en eerbare staat van dienst werd de deur gewezen, in Downing
Titel
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland
Auteur
Ivan Ollevier
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
254 p.
ISBN
9789089249074 (paperback)

Over Ivan Ollevier

Ivan Ollevier (Veurne, oktober 1960) is een Belgisch journalist, schrijver en dichter. Hij studeerde in 1983 af als licentiaat Germaanse filologie (Nederlands-Engels) aan de Universiteit Gent. Van 1983 tot 1985 deed hij ter vervanging van zijn dienstplicht, burgerdienst bij het Masereelfonds. Tot 1987 werkte hij als freelance redacteur onder meer voor Knack. In dat jaar werd hij regisseur-omroeper bij de toenmalige BRT 1- radio, nu VRT - Radio 1. In 1990 promoveerde hij bij de radio-omroep tot producer-woord. Vanaf 1992 ging hij als algemeen verslaggever werken bij de nieuwsdienst van de BRT-televisie. Hij was bij de eerste lichting Terzake-journalisten en werd in 1998 specialist Verenigd Koninkrijk. Sinds 2005 brengt hij ook verslag over Nederland.

Ollevier liet zich in de buitenlandverslaggeving meteen opmerken tijdens het vredesproces in Noord-Ierland, maar ook bij de aanslagen (Omagh, 1998) die dat proces probeerden te verstoren.

Boeken…Lees verder op Wikipedia