Boek
Nederlands

Tijger-in-de-war

Ook verschenen als Tinus-in-de-war

Jacques Vriens (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Tijger-in-de-war
×
Tijger-in-de-war Tijger-in-de-war

Tijger-in-de-war

Ook verschenen als Tinus-in-de-war

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Isa mag bij opa en oma logeren. Opa vergeet wel eens wat hij doet. En de kat Tijger weet ook niet altijd wat hij wil. Ze zijn soms samen in de war. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Tijger-in-de-war
Ook verschenen als
Tinus-in-de-war
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
Gewijzigde heruitgave
Uitgever
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, © 2021
62 p. : ill.
ISBN
9789000377121 (hardback)

Besprekingen

Tijger is de kat van oma en opa. Hij weet niet altijd wat hij wil. Naar buiten om te plassen, of lekker warm binnen blijven? Boven op het grote bed slapen, of naar beneden en brokjes eten? Of halverwege de trap gaan liggen? Hij doet het laatste en plof… Isa struikelt over hem heen. Gelukkig kan oma haar troosten. Isa logeert een paar nachten bij opa en oma. Ze merkt al snel dat niet alleen Tijger soms in de war is, maar opa ook. Hij slurpt zijn soep terwijl oma net zegt dat het niet mag, hij valt steeds in slaap en als hij met Isa brood gaat kopen, verdwalen ze. Maar het ergste is, dat opa ruzie krijgt met oma over een vijver die er niet (meer) is. Prachtig verhaal op niveau AVI-E3 niveau over familie en de liefde voor elkaar, maar ook over de problemen van ouder worden en het verdriet dat daarmee gepaard kan gaan. Het laat zien dat verhalen voor beginnende lezers absoluut niet simpel en oppervlakkig hoeven te zijn. De vele kleurrijke grote en kleine illustraties laten voornamelijk de…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties