Blu-ray
Engels
De studente Anastasia ontmoet de rijke zakenman Christian Grey en krijgt een erotische relatie met hem waarin ze volledig onder zijn controle staat.
Extra onderwerp
Drama films
Titel
Fifty shades of grey
Regisseur
Johnson,Sam Taylor
Naar het werk van
E.L. James
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
Dakota Johnson Jamie Dornan
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2015
1 blu-ray
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor doven en slechthorenden Gebaseerd op het boek van E.L. James Versie met niet eerder vertoonde beelden
EAN
5053083032227

Besprekingen

'Het is ingewikkeld', zegt Anastasia Steele, student Engelse literatuur, wanneer haar moeder vraagt naar de man die recentelijk haar leven is binnengewalst. Veel meer heeft ze niet te melden. '(...) Dit vluchtige gesprekje, ergens halverwege Fifty Shades of Grey [2015], zegt veel zo niet alles over de steriele wijze waarop de met veel stampij aangekondigde verfilming van E.L. James' erotische bestseller (wereldwijd ruim 100 miljoen keer verkocht) in elkaar is gestoken', schrijft Berend Jan Bockting (Volkskrant 12 -2- '15). Hij geeft 2 sterren. De film waar reikhalzend naar werd uitgekeken viel mediabreed een beetje tegen: te glad, te braaf, te weinig opwindend en Meneer Grey was hoewel mooi, niet het type dat de lezeressen bij elkaar hadden gefantaseerd. De gemiddelde waardering ligt tussen de 2 en 3 sterren. De regie was van Sam Taylor-Johnson (Nowhere man), acteurs zijn onder meer: Dakota Johnson, Jamie Dornan, en Eloise Mumford.

Suggesties