Boek
Nederlands

Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer!

Joke Vermeiren (samensteller), Sophie Peirsman (fotograaf)
+1
Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer!
×
Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer! Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer!

Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer!

Werkbeschrijvingen voor het haken van fantasysfiguurtjes, zoals een babydraak, de tandenfee, een waternimf en een boself.
Onderwerp
Haken, Poppen
Titel
Amigurumi fantasy [1] : eenhoorns, draken en veel meer!
Samensteller
Joke Vermeiren
Fotograaf
Sophie Peirsman
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
128 p. : ill.
ISBN
9789461318787 (paperback)

Besprekingen

Een nieuwe loot aan de stam van de amigurumi-boom (Japanse haakfiguurtjes). Dit keer staan fantasyfiguren centraal. Het boek begint met wat je nodig hebt om te beginnen. Gevolgd door een heldere uitleg van de basishaaksteken in tekst en tekening met de afkortingen erbij. Ook aandacht voor het wisselen van kleur en de afwerking. Veertien wezentjes vormen de hoofdstukken met de patroontjes, zoals een babydraak, de tandenfee, een waternimf en een boself. De patronen hebben een moeilijkheidsgraad van 1 tot 4. Er wordt een veelheid aan garenmerken gebruikt die altijd inwisselbaar zijn voor andere merken. Het gaat om de garendikte die met het haaknaaldnummer aangegeven wordt. Naast de mooie verzorgde foto's van de eindproducten worden regelmatig foto's gegeven van het proces. En dat komt de bruikbaarheid zeker ten goede. De amigurumi-fans komen met dit boek zeker aan hun trekken.

Over Joke Vermeiren

Joke Vermeiren (Antwerpen, 1985) is een Belgisch grafisch vormgeefster en uitgever van boeken rond het thema haken. Sinds 2011 verzamelt zij gehaakte amigurumipatronen van over de hele wereld. Amigurumi is de benaming voor gehaakte, opgevulde poppetjes of dierfiguren die vooral in Japan populair zijn. De naam amigurumi is een samenstelling van de Japanse woorden "ami" en "nuigurumi".

Het maken van haakontwerpen begon met het maken van een South Park-figuurtje. Rond haar website ontstond sindsdien een amigurumi-community. Vermeiren houdt jaarlijks een wedstrijd voor ontwerpers. Een selectie van de inzendingen wordt opgenomen in haar haakboeken.

Zoomigurumi

Onder de naam 'Zoomigurumi' verscheen vanaf 2013 een boekenreeks met verzamelde amigurumi-dierenpatronen. 'Zoo' is daarbij een verwijzing naar dierenpatronen. Bij de dierenpatronen staan korte omschrijvingen, instructies, gebruikte steken, moeilijkheidsgraad en de…Lees verder op Wikipedia