Boek
Nederlands

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5

Joke Vermeiren (samensteller)
+1
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5
×
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5 Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5

Werkbeschijvingen voor het haken van kleine dierfiguren. Van alle diertjes is een heldere toer-voor-toer beschrijving opgenomen.
Onderwerp
Poppen, Haken
Titel
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 5
Samensteller
Joke Vermeiren
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
127 p. : ill.
ISBN
9789461314598 (paperback, Van Halewijck) 9789462501287 (paperback, Forte)

Besprekingen

Het vijfde boek alweer van deze haakliefhebster. Het bevat opnieuw een verzameling patronen van designers uit alle windstreken. Na een inleiding, inhoudsopgave en uitleg over benodigdheden worden met duidelijke stap-voor-staptekeningen de nodige haaksteken en technieken behandeld. Dan volgen de vijftien ontwerpen die een moeilijkheidsgraad van één (makkelijk) tot drie (ervaren) sterren hebben. De figuren die altijd toer voor toer in het rond gehaakt worden, zijn beestjes als een kameel, muis, neushoorn, pauw, of flamingo. Naast de paginagrote foto’s, voorafgaand aan het patroon, zijn de dieren in meerdere poses geportretteerd. Ook het vorderingsproces wordt door middel van foto’s verduidelijkt. De garensoort wordt aangegeven met het nummer van de gebruikte haaknaald. De uitvoering is op glanzend wit papier met een rustige bladspiegel wat de duidelijkheid van de patronen ten goede komt. Dit boek heeft opnieuw de hoge kwaliteit van zijn voorgangers en zal zeker weer gretig aftrek vinden…Lees verder

Over Joke Vermeiren

Joke Vermeiren (Antwerpen, 1985) is een Belgisch grafisch vormgeefster en uitgever van boeken rond het thema haken. Sinds 2011 verzamelt zij gehaakte amigurumipatronen van over de hele wereld. Amigurumi is de benaming voor gehaakte, opgevulde poppetjes of dierfiguren die vooral in Japan populair zijn. De naam amigurumi is een samenstelling van de Japanse woorden "ami" en "nuigurumi".

Het maken van haakontwerpen begon met het maken van een South Park-figuurtje. Rond haar website ontstond sindsdien een amigurumi-community. Vermeiren houdt jaarlijks een wedstrijd voor ontwerpers. Een selectie van de inzendingen wordt opgenomen in haar haakboeken.

Zoomigurumi

Onder de naam 'Zoomigurumi' verscheen vanaf 2013 een boekenreeks met verzamelde amigurumi-dierenpatronen. 'Zoo' is daarbij een verwijzing naar dierenpatronen. Bij de dierenpatronen staan korte omschrijvingen, instructies, gebruikte steken, moeilijkheidsgraad en de…Lees verder op Wikipedia