Boek
Nederlands

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9

Joke Vermeiren (samensteller)
+1
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9
×
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9 Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9

Werkbeschrijvingen voor het haken van vijftien kleine dierfiguren in drie moeilijkheidsgraden (gemakkelijk, medium en ervaren).
Onderwerp
Haken, Poppen
Titel
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 9
Samensteller
Joke Vermeiren
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
128 p. : ill.
ISBN
9789463830959 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Zoomigurumiboekjes zijn alweer aan editie negen* toe en de populariteit voor het haken van deze diertjes is onverminderd groot. Ook dit amigurumi-haakboekje staat weer boordevol leuke patronen voor alle niveaus. Na een overzicht met benodigdheden, begint het boek voor de echte beginners met uitleg over alle gebruikte steken en technieken, geïllustreerd met duidelijke tekeningen. Voor de gevorderden een fijne opfrisser. Daarna stellen de Zoomigurumi zich voor: vijftien leuke, gekke, vertederende beesten om te haken zoals Hilda de Schotse Hooglander, Gertie de gekko en Chloe de zwaan, om er maar een paar te noemen. Alle patronen zijn heel duidelijk, rij per rij, beschreven in een duidelijk lettertype en heldere lay-out zodat de patronen goed te volgen zijn. Er staan veel foto's bij de patronen, zowel van het eindproduct als van de verschillende stappen in het haakproces. De moeilijkheidsgraad varieert van één ster (beginner) tot drie sterren (gevorderd). Een heel leuk haakboek met ee…Lees verder

Over Joke Vermeiren

Joke Vermeiren (Antwerpen, 1985) is een Belgisch grafisch vormgeefster en uitgever van boeken rond het thema haken. Sinds 2011 verzamelt zij gehaakte amigurumipatronen van over de hele wereld. Amigurumi is de benaming voor gehaakte, opgevulde poppetjes of dierfiguren die vooral in Japan populair zijn. De naam amigurumi is een samenstelling van de Japanse woorden "ami" en "nuigurumi".

Het maken van haakontwerpen begon met het maken van een South Park-figuurtje. Rond haar website ontstond sindsdien een amigurumi-community. Vermeiren houdt jaarlijks een wedstrijd voor ontwerpers. Een selectie van de inzendingen wordt opgenomen in haar haakboeken.

Zoomigurumi

Onder de naam 'Zoomigurumi' verscheen vanaf 2013 een boekenreeks met verzamelde amigurumi-dierenpatronen. 'Zoo' is daarbij een verwijzing naar dierenpatronen. Bij de dierenpatronen staan korte omschrijvingen, instructies, gebruikte steken, moeilijkheidsgraad en de…Lees verder op Wikipedia