Boek
Nederlands

Reünie

Jonas Boets (auteur), Pieter Aspe (naar het werk van)
Maak kennis met de jonge Pieter Van In.
 
Tijdens een reünie in het Brugse Sint-Lodewijkscollege wordt een priester-leraar dood aangetroffen in zijn klaslokaal. De jonge commissaris Pieter Van In gelooft niet in de theorie van misbruik en wraak. Samen met zijn onafscheidelijke collega Guido Versavel graaft hij dieper in het verleden van de aanwezigen op de reünie. Ze komen steeds meer
Titel
Reünie
Auteur
Jonas Boets
Naar het werk van
Pieter Aspe 1953-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2023
304 p.
Aantekening
Prequel bij de boekenreeks over inspecteurs Van In & Versavel. Een nog jonge en vrijgezelle Van In lost samen met collega Guido Versavel de moord op op een pater in een Brugs college. De roman is na Pieter Aspes overlijden geschreven door auteur Jonas Boets.
ISBN
9789022340011 (paperback)

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties