Boek
Nederlands

Anna met oma en opa aan zee

Ook verschenen als Met oma en opa aan zee

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna met oma en opa aan zee
×
Anna met oma en opa aan zee Anna met oma en opa aan zee

Anna met oma en opa aan zee

Ook verschenen als Met oma en opa aan zee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat bij oma en opa in hun vakantiehuisje aan zee logeren. Op het strand is veel te zien en te beleven. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Anna met oma en opa aan zee
Ook verschenen als
Met oma en opa aan zee
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[26] p. : ill.
ISBN
9789044812589

Besprekingen

Anna gaat bij oma en opa in hun vakantiehuisje aan zee logeren. Op het strand is veel te zien en te beleven. Ze bakt zandtaartjes, zoekt schelpen en gaat samen met opa pootjebaden in zee. Groot, vrijwel vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks over Anna*. De grootgedrukte tekst staat tegen een witte achtergrond in schreefloze letters op de linkerpagina. Hij vertelt in eenvoudige bewoordingen wat er op de in heldere kleuren geschilderde illustraties met duidelijke, zwartomlijnde figuren op de rechterbladzijde te zien is. De pagina's zijn van dik glanzend papier, geschikt voor kinderhandjes. De figuren zijn nogal stijf getekend met weinig uitdrukking op de gezichten (af en toe een open mond) en zijn overwegend en face afgebeeld. Verder zijn er veel strandvoorwerpen die peuters kunnen herkennen. Alleen schopje (i.p.v. schepje) zal enige uitleg behoeven. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties