Boek
Nederlands

Mayling : moeder van het Chinese volk : roman

Lucas Zandberg (auteur)
+1
Mayling : moeder van het Chinese volk : roman
×
Mayling : moeder van het Chinese volk : roman Mayling : moeder van het Chinese volk : roman

Mayling : moeder van het Chinese volk : roman

Het levensverhaal van Mayling (1898-2003), de ambitieuze vrouw van generalissimo Chiang Kai-shek, die in de jaren 1930 en '40 een belangrijke rol in de Chinese politiek speelde.
Titel
Mayling : moeder van het Chinese volk : roman
Auteur
Lucas Zandberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Arbeiderspers, 2012
304 p.
ISBN
9789029583480 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Soong Mayling (1898-2003) was de ambitieuze – volgens anderen machtsbeluste – vrouw van generalissimo Chiang Kai-shek, die in de jaren 1930 en ’40 een belangrijke rol in de Chinese politiek speelde. Door haar Amerikaanse opvoeding baarde zij ook in het Westen opzien, waar zij o.a. als eerste Chinese en tweede vrouw het Amerikaanse congres toesprak. Na de opkomst van de communisten verdween zij langzaam uit het openbare leven. Lucas Zandberg (1977) laat Mayling in deze roman zelf haar levensverhaal vertellen, maar kleurt het bestaande historische materiaal toch wat al te bescheiden in met innerlijke psychologie of treffend detail. Soms wordt de ik-vorm ook verstoord door wat zakelijk aandoende historische uitleg die niet uit Maylings mond lijkt te komen. Al met al bevestigt Zandberg het beeld van de steenrijke dame van stand, die zich moeder van het Chinese volk noemde zonder evenwel veel affiniteit of empathie met dat volk te tonen. Met recente romans over bv. keizerin Tzu Hsi door An…Lees verder

Over Lucas Zandberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Heidi Jonker

Lucas Zandberg (Langezwaag, 10 oktober 1977) is een Nederlandse schrijver. Zijn romans hebben veelal een biografische en/of historische kern.

Hij debuteerde in 2007 met een roman over het werkelijke leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Acht jaar later verscheen Mijn leven is van mij, een herschreven versie van dit debuut.

Zandbergs tweede roman De laatste maîtresse uit 2010 is gebaseerd op het leven van Madame du Barry, een Franse courtisane, en speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie.

In 2011 stapte Zandberg over naar uitgeverij De Arbeiderspers. Zijn derde roman Mayling, gebaseerd op het leven van de vrouw van Chiang Kai-Shek, verscheen een jaar later bij deze uitgeverij.

Na een stilte van drie jaar verscheen in 2015 De vergeten prins. Deze roman is een mengeling van feit en fictie, losjes gebaseerd op een periode in het leven van de Nederlandse kroonprins Willem van Oranje-Nassau.

De rendeme…Lees verder op Wikipedia