E-boek
Nederlands

Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

Manfred Spitzer (auteur)
+1
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement
×
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

In zijn nieuwe boek ‘Eenzaamheid’ slaat hersenonderzoeker en bestsellerauteur Manfred Spitzer groot alarm. Eenzaamheid heeft in onze gedigitaliseerde en individualistische samenleving namelijk de vorm van een epidemie aangenomen, met een enorme impact op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van veel mensen. Eenzaamheid kan iedereen treffen, is van alle leeftijden en je hoeft zelfs niet alleen
Onderwerp
Eenzaamheid
Titel
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement
Auteur
Manfred Spitzer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Atlas Contact, Uitgeverij, 2019
ISBN
9789045036588
CloudLibrary
3kbm2g9

Over Manfred Spitzer

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Udo Grimberg

Manfred Spitzer (Otzberg, 27 mei 1958) is een Duits psychiater, filosoof en auteur gekend van de tv-reeks Geist & Gehirn. Door zijn boek Digitale Demenz en de controversiële uitspraak dat nieuwe media en internet kinderen dommer maken is zijn mediabekendheid toegenomen.

Biografie

Spitzer studeerde geneeskunde, filosofie en psychologie aan de Albert Ludwigs universiteit van Freiburg. Na het afstuderen in 1983 in de geneeskunde en in 1985 in de psychologie specialiseerde hij zich tot 1989 als psychiater.

Hij werkte vervolgens tussen 1990 en 1997 bij het Psychiatrisch Universitair Ziekenhuis in Heidelberg. Vanaf 1997 werkt hij voor de universiteit van Ulm waar een nieuwe psychiatrische afdeling werd opgericht. Hij is er momenteel professor en sinds 1998 directeur van de psychiatrische universitaire campus en ziekenhuis te Ulm.

Hij was tevens gastprof aan de universiteiten van Harvard en de Oregon.

Hij …Lees verder op Wikipedia