Boek
Nederlands

Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Mark Janssen (auteur)
+1
Eén eenhoorn, alsjeblieft!
×
Eén eenhoorn, alsjeblieft! Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Daan heeft eindelijk genoeg geld om een huisdier te kopen. Hij wil een eenhoorn! Zijn vrienden Lynn en Mo rollen om van het lachen. Maar Daan weet zeker dat eenhoorns echt bestaan, en hij weet precies welke avonturen hij met zijn eenhoorn gaat beleven. Prentenboek met dynamische, uitbundig gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Eenhoorns
Titel
Eén eenhoorn, alsjeblieft!
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2022 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789048844289 (hardback)

Besprekingen

Daan heeft eindelijk genoeg munten gespaard: hij gaat een eenhoorn kopen! Zijn vrienden Mo en Lynn rollen om van het lachen – Daan bedoelt natuurlijk een eekhoorn… Maar Daan weet het zeker en vertelt alvast over de avonturen die hij met de eenhoorn gaat beleven. Samen een spreekbeurt houden in de klas, omaatjes redden van een verschrikkelijk monster, tussen eenhoornvissen zwemmen, reizen door het heelal en in slaap vallen in de poten van de eenhoorn. In de dierenwinkel is het even afwachten of de koop lukt. Maar als het echt lukt weten Mo en Lynn wat zij morgen met hun muntjes gaan doen…! In dit prachtige prentenboek is elke prent een kunstwerk op zich. Losse penseelstreken, vegen krijt en hier en daar een krachtige lijn vormen samen een magische wereld die je voelt, gelooft en waar je bij wilt horen. De tekst is compact en to the point; plezier en ongeloof over de oneindige fantasie van Daan spatten ervan af. Kijken, (voor)lezen, genieten, dromen en fantaseren, steeds weer – om daarn…Lees verder

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia