Dvd
Engels
Oost-Londen, rond 1890. Een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid moet de veiligheid bewaken en moorden onderzoeken in een wijk die nog huivert om 'Jack the Ripper'.
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
7x 50 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344758031

Besprekingen

Vierde seizoen van een misdaadserie van de BBC die zich afspeelt in de Londense wijk Whitechapel aan het einde van de 19e eeuw. De serie begon een half jaar na de geruchtmakende moorden door 'Jack the Ripper' in 1889. Whitechapel is een armoedige en dichtbevolkte wijk, met fabriekjes, pubs, bordelen en eethuisjes, waar een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid de veiligheid moet bewaken en de moorden moet onderzoeken. Reid wordt geholpen door zijn trouwe assistent Bennett Drake en door Homer Jackson, een Amerikaanse medisch en forensisch deskundige met een duister verleden. In het vierde seizoen is het inmiddels 1897, het jaar dat koningin Victoria haar diamanten jubileum viert. Op IMDb.com staat het rapportcijfer op een 8,1. Zeven afleveringen.

Over Matthew Macfadyen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tomaholic

David Matthew Macfadyen (Great Yarmouth, 17 oktober 1974) is een Engels acteur. Hij werd in 2008 genomineerd voor een BAFTA Award voor zijn rol in de televisiefilm Secret Life. Verder speelde hij onder andere Fitzwilliam Darcy in de boekverfilming Pride & Prejudice uit 2005 en Tom Quinn in de televisieserie Spooks.

Macfadyen trouwde in 2004 met actrice Keeley Hawes, die in dezelfde tijd als hij in Spooks speelde. Samen kregen ze in 2004 een dochter en in 2006 een zoon. Daarnaast is Macfadyen stiefvader van Hawes' zoontje uit haar vorige huwelijk.

Filmografie

Film

  • Anna Karenina (2012)
  • The Three Musketeers (2011)
  • Robin Hood (2010)
  • Frost/Nixon (2008)
  • Incendiary (2008)
  • Secret Life (2007, televisiefilm)
  • Grindhouse (2007)
  • Death at a Funeral…Lees verder op Wikipedia