Boek
Engels
De voortvluchtige seriemoordenaar Hannibal Lecter duikt op in Florence.
Titel
Hannibal
Auteur
Thomas Harris
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 2000
564 p.
ISBN
0-09-929770-1 0-09-941683-2

Andere talen:

Besprekingen

Dit derde verhaal rond seriemoordenaar Hannibal Lecter kan 'los' worden gelezen. Wie zich de voorafgaande twee romans en/of films herinnert, zal bemerken dat dit aanvankelijk goed aansluit, maar kan moeite hebben met het bizarre happy end. Zeven jaar na Hannibals verdwijning raakt FBI-agente Clarice Starling in moeilijkheden met haar superieuren en de media als ze in wettige zelfverdediging vijf zwarte drugsdealers heeft doodgeschoten. In Florence komt een corrupte Italiaanse politieman de als curator van een museum ondergedoken Lecter op het spoor wat hem het leven kost. Samenvloeiende verhaallijnen vol kras geweld, dat eelt veronderstelt op de lezersziel. Een schurk in een ijzeren long laat zijn slachtoffers levend verslinden door wilde zwijnen! In de finale van het hallucinerende verhaal krijgen Clarice en Hannibal elkaar, zij het niet precies op damesroman-manier. De opdeling in ruim 100 korte hoofdstukken komt de leesbaarheid van de gruwelkolder zeer ten goede. Vocabulaire hier e…Lees verder

Over Thomas Harris

Thomas Harris (Jackson (Tennessee), 11 april 1940) is een Amerikaans schrijver. Hij is vooral beroemd door zijn boeken over dr. Hannibal Lecter.

Harris begon zijn schrijfcarrière als misdaadverslaggever in de Verenigde Staten en Mexico. Hij was tevens verslaggever en redacteur voor Associated Press in New York. Zijn debuutboek Black Sunday is het enige dat niet over Hannibal Lecter gaat. In plaats daarvan is het een (eveneens fictief) verhaal over een aanslag op een tot de nok toe gevuld footballstadion, tijdens de Superbowl.

In januari 2007 kwam zijn boek Hannibal Rising uit, waarin hij de geschiedenis van Lecter voor Red Dragon beschrijft. Alle vijf boeken van Harris zijn verfilmd, waarvan Red Dragon twee keer (eenmaal als Manhunter in 1986 en eenmaal als Red Dragon in 2002).

Bibliografie