Om een bezoek aan de bib voor iedereen veilig te laten verlopen, vragen we om volgende richtlijnen te volgen:

- Voel je je ziek? Stel je bezoek uit.
- Houd 1,5 meter afstand.
- Ontsmet regelmatig je handen.
- Draag verplicht een mondmasker (vanaf 12 jaar).
- Volg de aanwijzingen van de bibmedewerkers steeds op.

 

Dit is de gang van zaken:

Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen mag, blijft beperkt. Het is dus mogelijk dat je even buiten moet wachten.

Je kan zelf je materialen uit het rek nemen. Het is handig als je thuis vooraf al even nadenkt over wat je wil lenen. Gebruik hiervoor de online catalogus. Dit zorgt ervoor dat je bibbezoek vlot verloopt en dat je niet onnodig veel materialen moet vastpakken.

Alle zelfuitleenbalies zijn beschikbaar om materialen in te leveren en uit te lenen. Het is belangrijk dat je tijdens je bezoek meerdere keren je handen ontsmet.

In de leeszaal kunnen een beperkt aantal personen zich een half uur zetten om een krant of een tijdschrift te lezen. We voorzien voldoende afstand tussen de zitplaatsen. Ontsmet zeker je handen en registreer je aan de balie. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt in het geval er melding komt van een corona-besmetting.

Er zijn een aantal internetcomputers om te gebruiken. Meld je ook hiervoor aan bij de balie op de eerste verdieping, zodat we je gegevens kunnen registreren. Je kan 30 minuten gebruik maken van een computer.

Printen of kopiëren is mogelijk. Een kopiekaart is verkrijgbaar bij de baliemedewerker op de eerste verdieping. Betaal je kopiekaart via de betaalautomaat. Als je cash betaalt, gebruik dan gepast geld.

De veiligste manier om een openstaand saldo te betalen is via overschrijving. Gebruik hiervoor het rekeningnummer van Stad Herentals: BE79 0910 0008 7733. Vermeld als mededeling bijvoorbeeld ‘lidgeld/boete bibliotheek’.

De overheid kondigt heel geregeld nieuwe richtlijnen aan. We doen ons uiterste best om alle veranderingen zo snel als mogelijk op te volgen en in goede banen te leiden.