Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

Wat is het?

Ben je op zoek naar een interactieve manier om je kinderen (meer) te laten lezen? Dan is Fundels iets voor jou! Fundels zijn digitale prentenboeken en eerste leesboeken (AVI-boeken). Dankzij de bibliotheek kan elk lid jaarlijks 7 Fundels gratis ontlenen. Elke titel kan je 4 weken bijhouden.

afbeelding fundels

Hoe kan ik gratis Fundels lezen?

• Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store
  • Klik op het 'de Bib'-logo
  • Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account
  • Kies het boekje dat je wil lenen
  • Het boekje wordt gedownload op je toestel

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Bekijk gratis het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.