Leeskring  Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven

Seizoen 2019-2020

Afgelopen woensdag zaten we met vijftien lezers aan tafel om ‘Vaak ben ik gelukkig’ van Jens Christian Grondahl tegen het licht te houden, meteen het laatste boek van dit seizoen. En daarmee sluit de leeskring weer een zoveelste  jaargang af. En dat het opnieuw genieten was om die romans alleen te lezen en samen te bespreken, is in hoge mate te danken aan de inbreng van jullie. Want lezers maken een leeskring, maar ze bepalen ook het menu van wat er op de leestafel geserveerd wordt . En dat hebben ze ook woensdag gedaan, en het mag  gezegd, het was niet simpel.

De volgende titels hebben het niet gehaald : ‘Een soort van liefde‘ (Alicja Gescinska), ‘Otmars zonen ‘ (Peter Buwalda), ‘De tuin van de Finzi-Contini’s’ (Giorgio Bassano ), ’De goede zoon‘ (Rob van Essen), ‘ De ontembare ‘ (Guillermo Arriaga),’Kamer in Oostende ‘ of  ‘De mensengenezer’ (Koen Peeters), ‘Serotine’ (Michel Houellebecq), ‘4321’  (Paul Auster), ‘Een odyssee’ (Daniel Mendelsohn), ‘Een berg mens onder witte lakens’ (Erik Vlaminck) en ‘Mooi doodliggen’ (A.F.Th. van der Heijden). Elk van deze titels had zijn verdediger(s), maar uiteindelijk bleek het draagvlak (modewoord!) toch te klein.

Na wat discussiëren en zelfs een echte stemronde - gelukkig waren er geen veto’s - viel de keuze van de lezers op deze titels:

  1. Woensdag 9 oktober 2019:  'La superba' (Ilja Leonard Pfeijffer)  348 p/15.50 €
  2. Woensdag 11 december 2019: 'Onderwerping' (Michel Houellebecq) 234 p/15.50 €
  3. Woensdag 5 februari 2020: 'Kerkhofblommenstraat' (Lara Taveirne).  De auteur tekent present in Noorderwijk om met ons te praten over haar boek.  310 p/20.99 €
  4. Woendag 8 april 2020: 'De heilige Rita' (Tommy Wieringa) 285 p/20.99 €
  5. Woensdag 10 juni 2020: 'Het enige verhaal' (Julian Barnes) 279 p/15.00 €

Alle leeskringen hebben plaats in de leeszaal van de Noorderwijkse bib (Ring 26) en starten om 20 uur. Maar op 5 februari  2020 trekken we naar de zolderruimte van het Dorpshuis (zelfde adres), want dan is het een soort van feestdag, onze leeskring mét auteur Lara Taveirne.

Wees welkom op deze uitgelezen avonden van onze DF-leeskring.

 “Lezen is leuk, leerzaam, ontspannend en verrijkend. Dat weten we allemaal. Met anderen praten over boeken in een leesclub biedt voor veel mensen nog wat extra. Je leest boeken die je misschien niet zelf had uitgekozen en doet nieuwe ontdekkingen in gesprekken met anderen.” (Frank Hockx, Nederlands recensent)

Contactpersoon: Staf Boeckx (boeckx.buts@gmail.com of 014-26 25 90)