Werk je graag met een divers publiek? Hou je van lezen en wil jij anderstaligen helpen om hun Nederlands te versterken?
Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken om ons enthousiaste team aan te vullen!

Lees verder

Veel van onze bezoekers zullen het graag horen: vanaf 1 juli kan je weer de krant of een tijdschrift komen lezen in de leeszaal. Vanaf die datum zijn de meest recente tijdschriftnummers dan ook niet meer ontleenbaar.

Lees verder
Weekbladen uitleenbaar
Boekstart duikbril

Boekstart

Met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is voorlezen ook zo’n aanrader: het stimuleert de taalontwikkeling van je kind en zorgt ook nog eens voor knusse momenten samen.

Lees verder
Tijdschriften leeszaal
Studeerplekken Herentals

Studeren

Ook in coronatijd laten we onze studenten niet in de steek. Ze mogen de komende weken in alle rust studeren in cultuurcentrum ‘t Schaliken en het Dorpshuis in Noorderwijk.

Lees verder
covers boeken Van Eyck

In de kijker: Van Eyck

Net zoals vele andere kunstliefhebbers de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten in Gent gemist?

Lees verder
Tips vrijwilligers

Tips van vrijwilligers

In de bib kunnen we rekenen op de inzet van heel wat vrijwilligers. Mede dankzij hun onmisbare hulp loopt alles in de bib op wieltjes. Omdat we hen tijdens deze corona-tijden noodgedwongen moeten missen, hebben we even gepolst of alles nog goed met hen gaat. We vroegen ook welke boeken of andere materialen hen helpen de corona-tijd zo goed mogelijk door te komen.

Lees verder
Foto's deelnemers luisterspel

Luisterspel: ‘De grote ontsnapping’

Afgelopen schooljaar namen 15 kinderen deel aan de Herentalse Kinder- en Jeugdjury (KJV). Zij lazen en bespraken verschillende boeken en kozen daarna het beste boek uit die selectie. Als winnaar kwam ‘ De grote ontsnapping’ van Mathilde Masters uit de bus.

Lees verder

Boekenverkoop

Het begint een gewoonte te worden, maar het blijft onaangenaam om te doen: afspraken schrappen in je agenda. Een vaste afspraak in juni is normaal gesproken onze jaarlijkse boekenverkoop.

Lees verder