stormloop
In de kijker

Doe mee met STORMLoop

Van 7 tot en met 22 mei 2022 waaiert het kunstenparcours STORMLoop voor de tweede keer uit tot in alle hoeken van Herentals. In 2019 bracht de happening meer dan tachtig projecten over 50 locaties, 300 participanten en 2000 bezoekers op de been.<…

Lees verder

Op zoek naar boekentips voor je kinderen of de leerlingen in je klas? Iedereen Leest  organiseert dit schooljaar een webinarreeks over het recente boekenaanbod voor kinderen en jongeren.

Lees verder
Fundels herfst

Fundels

Heeft je kind niet altijd even veel zin om te oefenen met lezen? Of wil je de schermtijd van je kind(eren) educatief invullen? Probeer eens een Fundelboek.

Lees verder
verrassingen in je valies

Verrassingen in je valies

Tijdens de voorbije zomervakantie kregen leerkrachten van de bib een pakketje met vijf recente boeken. Nu kom je te weten van welke boeken ze het meest genoten hebben!

Lees verder
Daisy online

Vraag vanaf nu je Daisy-boeken meteen in de Anderslezen-app aan!

 De Anderslezen-app is gebruiksvriendelijker geworden.

Lees verder
vacature2

Vacature voor expert collecties

Zijn muziek, film, strips en games jouw passie? En kijk je ernaar uit om deze te delen met onze bibliotheekbezoekers? Dan word jij misschien de nieuwe expert collectie voor onze bib.

Lees verder
e-boeken

Bevraging e-boeken

Leende jij al eens een e-boek bij de bib via cloudLibrary?

 

Lees verder
StripArk

StripARK

Goed nieuws voor liefhebbers van het getekende verhaal! In de Parkwijk in Turnhout kan je elke woensdagnamiddag terecht in StripARK, een laagdrempelige bibliotheek met enkel strips.

Lees verder
Verhalenweverij

De Verhalenweverij genomineerd voor internationale prijs

Eén van onze partners, de Verhalenweverij, is genomineerd voor de IBBY-Asahi Reading Promotion Award 2022.

Lees verder
vergrootglas

Zalenzoeker

De stad Herentals werkt momenteel aan een zalenzoeker. De bedoeling van deze zalenzoeker is dat huurders, organisatoren, verenigingen,… een overzicht krijgen van alle zalen die verhuurd worden op het grondgebied van Herentals.

Lees verder