Druktebarometer
In de kijker

Druktebarometer

KJV banner
In de kijker

Kinder- en Jeugdjury

Sinds vorig schooljaar is er in Herentals en Noorderwijk een Kinder- en Jeugdjury. Zo’n jury komt geregeld samen om leesplezier te delen en uit 8 geselecteerde boeken het beste boek te kiezen.

Lees verder
Week van de vrijwilliger 2021 banner

Week van de vrijwilliger

Vrijwilligers. Ze werken vaak achter de schermen en zonder verloning. Ze zetten zich in hun vrije tijd in en dragen hun steen(tje) bij aan een zaak of organisatie waar ze in geloven.

 

Lees verder
vacature2

Vacature voor creatieve medewerker bibliotheek

niveau C, voltijds, vast contract

Ben jij een enthousiaste boekenwurm, die gepassioneerd is door jeugdliteratuur? Heb jij bovendien creatieve ideeën over hoe kinderen, jongeren en scholen ook warm te maken voor literatuur? Dan zijn onze bibliothecaris en onze collega’s van de bibliotheek op zoek naar jou!

Lees verder
Full score themalied jbm
LikeMe

Luisterpuntbibliotheek lanceert luisterboeken van #LikeMe voor kinderen met een leesbeperking

De muzikale Ketnet-serie #LikeMe is razend populair. De avonturen van Caro en haar vrienden verschenen eerder al in boekvorm, maar Luisterpuntbibliotheek biedt nu luisterversies van de boeken aan.

Lees verder
groteletterboeken

Nieuw aanbod groteletterboeken

Dankzij Bibliotheek Neteland kunnen we een heel aantal nieuwe groteletterboeken aanbieden.

Lees verder
pen en papier

Kempenaren kruipen in de pen

Het Willemsfonds is een sociaal-culturele vrijwilligersorganisatie met een hart voor de Nederlandse taal. Dit jaar bestaat zij 170 jaar. Ter ere van die verjaardag organiseren ze een schrijfwedstrijd: Kempenaren kruipen in de pen.

Lees verder
afbeeldingen gedichten

Poëzieweek vindt gedichten!

De jaarlijkse Poëzieweek zit er weer op. Hoewel we in eerste instantie andere plannen hadden om dit feest van de poëzie te vieren, hebben we er met hulp van de Stad Herentals en dankzij jullie creativiteit toch iets moois van kunnen maken.

Lees verder
Affiche Poëzieweek 2021

Poëzieweek zoekt gedichten!

Van 28 januari tot 3 februari 2021 is het Poëzieweek. Om dat te vieren gaan we op zoek naar gedichten of poëtische zinnen voor op de digitale infoborden in de stad.

Lees verder