Achter de schermen van de bib

Ter voorbereiding van de overstap naar het eengemaakt bibliotheeksysteem maken we onze materialen in bib Noorderwijk zelfuitleen-klaar.

In de loop van volgend jaar maakt onze bib de overstap naar een nieuw, eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS). Tegen het einde van 2021 zullen alle Vlaamse bibliotheken werken volgens dit systeem. Dit biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden voor een betere samenwerking tussen bibliotheken onderling. Ook de dienstverlening naar leners toe zal verbeteren door deze omschakeling. Voor de samenwerking tussen de bibs van Bibliotheek Neteland is dit in ieder geval zeker goed nieuws.

Een eerste stapje in de aanloop naar deze omschakeling is het zelfuitleen-klaar maken van de materialen uit de bib in Noorderwijk. Omdat in ons filiaal nog door de baliemedewerkers wordt uitgeleend, zijn de boeken, strips en tijdschriften daar niet voorzien van tags. Deze tags maken het mogelijk om materialen via een zelfuitleenbalie uit te lenen.

Enkele van onze medewerkers zijn dus de 14.000 materialen die zich in de rekken van de bib in Noorderwijk bevinden, aan het klaarmaken voor de toekomst.  Andere werkzaamheden zijn er voorlopig niet gepland, maar we houden jullie sowieso op de hoogte.