De Verhalenweverij genomineerd voor internationale prijs

Eén van onze partners, de Verhalenweverij, is genomineerd voor de IBBY-Asahi Reading Promotion Award 2022.

Verhalenweverij

Deze prijs wordt uitgereikt aan een groep of organisatie die een duurzame bijdrage levert aan leesbevordering en boekpromotie voor kinderen en jongeren. De Award bestaat uit een diploma en een mooie som prijzengeld.

Net zoals vorig jaar gaat de Verhalenweverij ook deze zomer op pad in Herentals. In het kader van het project HerenTAALs vertellen de vrijwillige medewerkers kamishibai-verhalen in openlucht. Zo kunnen kinderen ontdekken hoe leuk (voor)lezen is.

De Verhalenweverij organiseert daarnaast ook voorleesateliers, verhalenfotoreportages en creatieve activiteiten rond verhalen. Ze gaan daarvoor ter plaatse in asielcentra en de bijzondere jeugdzorg, maar ook in bibliotheken. Doel is de drempel voor het lezen in het Nederlands te verlagen voor kinderen met een migratieachtergrond of anderstalige nieuwkomers.

IBBY-Nederland schrijft in zijn nominatieverantwoording:

“Beide projecten zijn goed georganiseerd, grondig ontwikkeld en worden financieel en inhoudelijk ondersteund door (…) Vlaamse partnerorganisaties. Daarnaast richten beide projecten zich op het inzetten van een duurzame leescultuur, onder andere door een structurele samenwerking met de bibliotheek.”

Meer info:

www.ibby.org