E-boeken op je eigen toestel

De bib maakt werk van een nieuwe e-boekenservice. Zo is het vanaf 17 september mogelijk om e-boeken te lenen op je eigen toestel, via cloudLibrary.

e-boeken

Je kan 2 e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Over boetes hoeft je je dus geen zorgen te maken. Het is ook mogelijk om tot 2 e-boeken te reserveren.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. In cloudLibrary ziet je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je de e-boeken op je leesplankje en start je met lezen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige boeken en een beperkt aantal Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassenen en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. Zo vind je er boeken van onder meer deze auteurs: Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kunnen. Aanmelden doe je via jouw MijnBibliotheek-account. We werken hiervoor samen met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary).

Wil je meteen aan de slag? Op deze pagina vind je alle nodige info.

Voor de goede orde: Dit nieuwe uitleensysteem vervangt niet direct het systeem zoals we dat nu kennen. Voorlopig blijven we dus ook gewoon e-readers uitlenen in de bib. Hierop plaatsen wij zelf de e-boeken die jij gekozen hebt uit onze catalogus. Als je op deze manier e-boeken leent,  gelden er wel andere voorwaarden dan voor het nieuwe systeem. Spreek gerust een bibmedewerker aan als je meer info wil over het uitlenen van e-boeken.