Hier wordt gewerkt ... aan een duurzame toekomst

Om een steentje bij te dragen aan het verminderen van plastic afval, zullen we tijdens een proefperiode een deel van onze collectie  niet meer plastificeren.

Plastic soep, het is een woord dat we niet zo lang geleden hebben kunnen toevoegen aan onze woordenschat. Helaas is het niet echt een aanwinst. Niet voor onze taal, maar zeker niet voor het milieu. De plastic troep die in onze zeeën en oceanen drijft maakt ons duidelijk dat het hoog tijd is voor anders denken en handelen.

Om een steentje bij te dragen aan het verminderen van plastic afval, hebben we beslist om een deel van onze collectie voorlopig niet meer te plastificeren. We kozen als proef-exemplaren voor de informatieve boeken voor volwassenen met een harde kaft. Zon harde kaft biedt op zich al een redelijk goede bescherming tegen vuil en andere beschadigende factoren. We hopen dat dit genoeg zal blijken om die materialen in goede staat te houden. Natuurlijk kunnen onze leners ook een handje helpen door hun geleende boeken met zorg te behandelen. Het bibpersoneel, maar ook de toekomstige leners, zijn jullie alvast dankbaar. Na een half jaar bekijken we of we verdergaan op de ingeslagen weg, en of dit uitgebreid kan worden naar boeken uit andere afdelingen in de bib.