Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen: de winnaars!

De juryleden van onze KJV-leesgroepen hebben hun favoriete boek gekozen. Deze twee boeken kregen de meeste stemmen achter hun naam:

winnaars kjv

Mathilda Masters valt duidelijk in de smaak bij de jonge lezers van groep 3 (8-10 jaar). Al voor het tweede jaar op rij kiezen ze een boek uit de reeks ‘De keukenprins uit Mocano’ als favoriet. Dit jaar is dat ‘Circus op stelten’, het vijfde boek over Max en zijn entourage. Die gekke bende vormt meteen één van de grootste troeven van dit boek. De personages zijn kleurrijk en grappig: samen met hen beleef je als lezer elke keer weer een boeiend avontuur.

De lezers van groep 4 (10-12 jaar) lazen het liefste ‘De Veger’ van Jonathan Auxier, een hartverwarmend boek over de vriendschap tussen een meisje en haar monster. Dit meeslepende en magische verhaal speelt zich af in het Engeland van de 19de eeuw, maar is tijdloos door zijn thematiek.

Zin gekregen in deze verhalen? Je kan ze uitlenen in de bib! Of lijkt het je leuk om deel te nemen aan dit fijne leesinitiatief?
Voor volgend leesjaar zoeken we leesbeesten tussen 8 en 14 jaar en enthousiaste begeleiders (18+).

Laat ons weten of jij er graag bij bent: bibliotheek@herentals.be.